Nu börjas de..
Julgodis såklart!! :)
19 november 2011
Färska kryddor fortfarande på balkongen, väldigt enkelt eftersom underhållet på den här krukan avvecklades i augusti i år. Men nu börjar det vara mer än 5 minusgrader och snön borde komma inom kort så den har nog snart gjort sitt.
Kolakakor
Favoritkakor?!?? ♥
75 g smör
½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
2 dl havregryn
Ugnen på 200°
Smält smöret och rör ner resten till en deg. Tryck ut i en mindre form och grädda i ugnen ca 10 minuter.
50 g smör
1 ½ dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
Smält smöret i en kastrull, blanda i sirap och grädde, koka upp och låt sjuda tills kolan har blivit lagomt seg, ca 15-20 minuter säger receptet, jag står då alltid mycket längre... Gör kulprov om man är osäker.
Häll kolan över den avsvalnande kakbotten och låt svalna.
Smält choklad i vattenbad, 200 g mjölkchoklad eller annan choklad.
Bred den smälta chokladen över den svala kakan.
Skär kakan i bitar då chokladen har stelnat lite, annars spricker den lätt om den har blivit hård. (som mina gjorde)
Tacopaj
Cake pops
1 paket ballerina kladdkakor
50 g philadelphia
100 g vit choklad
strössel
Kör kakorna i mixern, blanda i philadelphia, rulla små bollar. Kyl i minst 30 minuter.
Smält choklad och doppa pinnen innan den trycks fast i bollen som doppas i chokladen. Dekorera med strössel och kyl så chokladen stelnar.