Här kommer receptet..
på choklad brownisarna på bilden här nedanför i bloggen..
Jag vet att jag har sagt att jag inte ska göra dessa igen, men nu när de var ett tag sen så är det väl inte omöjligt att det händer igen om de nu ska vara så :)
Botten:
120g smör
120g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100g hackad mjölkchoklad
150g grovt hackade marshmallows
1 burk dulce de leche
(Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.)
Chokladtryffeltäcke:
125g hackad mjölkchoklad
125g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Blanda i mjölet, saltet och kakaon.
Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm.
Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
(Blir en ganska tjock smet, så jag tog bara och bredde ut den storleken jag ville ha på ett bakplåtspapper på en vanlig plåt, alltså utan kanter.)
Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen.
Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg.
Bred över dulce de leche över marshmallow lagret.
Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
En ganska söt kaka, men vääldigt god enligt min smak!