Indränkt sockerkaka
Recept:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Vispa ägg och socker poröst.
I med resten av ingredienserna, vispa ihop till en slät smet.
Ta en sockerkaksform och smöra och bröa den eller så kan man göra som jag då jag vill göra de väldigt "säkert" för mig, sätter bakplåtspapper inuti formen så det blir omöjligt för kakan att fastna.
Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
När gräddningen är klar, låt kakan svalna lite, dela den sen på mitten så man får en övre och en undre del. Dränk sen in både botten och locket med de här;
125 g smält smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
som man kokar ihop lite snabbt.
Kakan blir nästan godare om den får stå någon dag och safta till sig.
På den här varianten satte jag glasyr och strössel. Annars kan man bara strö florsocker över kakan så blir den väldigt smaskig.
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Vispa ägg och socker poröst.
I med resten av ingredienserna, vispa ihop till en slät smet.
Ta en sockerkaksform och smöra och bröa den eller så kan man göra som jag då jag vill göra de väldigt "säkert" för mig, sätter bakplåtspapper inuti formen så det blir omöjligt för kakan att fastna.
Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
När gräddningen är klar, låt kakan svalna lite, dela den sen på mitten så man får en övre och en undre del. Dränk sen in både botten och locket med de här;
125 g smält smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
som man kokar ihop lite snabbt.
Kakan blir nästan godare om den får stå någon dag och safta till sig.
På den här varianten satte jag glasyr och strössel. Annars kan man bara strö florsocker över kakan så blir den väldigt smaskig.
Kommentarer
Trackback