Variation på pajerna

Hade lite svårt att bestämma vad för typ av paj jag skulle göra. Så tog två mindre pajformer och gjorde två varianter helt enkelt.

Pajdeg:

200 g mjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Degen ska väl egentligen vila efter man har knådat ihop den, jag är ju inte mycke för sånt...
Slängde in pajformerna i kylen efter medan jag hackade skinkan, så lite kall blev den.

Nagga och förgrädda pajskalet ca 10 minuter i 200 grader.



I den ena blev det skinka, purjolök, ost och en äggstanning med fransk senap i.

Den andra var det oxå skinka och ost i, mjukost och äggstanning.

Äggstanning (till båda pajerna)

3 ägg
2 dl grädde
3 dl riven ost
salt & peppar







Den med senapen blev väldigt god, den andra orkar jag inte smaka just nu. Blir väl nån lunch här i veckan..

Gonatt !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0