Fläskfile med kantareller

Dagens mat, morgondagens mat förmodligen.. Så är de när man äter själv.




Här har jag till och med överträffat mig själv, supergott !!

1 st fläskfile (400g)
50-100 g kantareller
en nypa socker
2 dl grädde
1,5 msk kantarellfond
10 st körsbärstomater
1 msk timjan
salt & peppar

Skär fläskfilen i skivor, cm-tjocka, salta och peppra. Stek tillsammans med kantarellerna tills de blir gyllenbruna. Tillsätter alltid en nypa socker på kantarellerna, blir mer smak. I receptet står det till och med att det ska vara konserverade eller frysta kantareller, men finns de färska finns det ju inget att prata om.

Istället för grädde kan man ta creme fraiche, men jag är övertygad om att grädden blir godare.

Hade ju inte kvar några tomater, men min planta på balkongen producerar ju för fullt så jag hämta in fem alldeles färska tomater. Är ingen jättefantast av tomater..

Anyway, när köttet och svampen är färdigstekt är det bara slänga i resten och låta puttra några minuter. Klart att servera med ris. Så igen.. Supergott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0