Liten äppelkaka


1 äpple
socker
kanel
kardemumma
vaniljsocker

Skiva äpplet och strö över socker, kanel, kardemumma och vaniljsocker, låt stå och safta till sig.

50 g smör
0,7 dl socker
1 ägg
1 dl mjöl
0,4 tsk bakpulver
2 msk mjölk             



Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och vispa smeten slät, vänd ner mjöl och bakpulver, rör ihop (inte vispa) smeten och tillsätt till sist mjölken.

Formen är 15 ca i diameter och kakan blev ca 2-3 cm hög

Sätt i äppelskivorna och in i ugnen.

175 grader, ca 40 minuter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0