Wienerbröd


  

Vanliga, med hallon och choklad..

Den enkla varianten :)

Ta smördeg, gör fyrkanter i lagom storlek. Finns även att köpa färdiga smördegsplattor på affären.
Pensla plattorna med vatten, vik in hörnen.

Blanda ihop marsankräm. Jag tog 2 dl mjölk och ungefär fem msk marsanpulver och vispade ihop. Räckte till 10 rätt stora wienerbröd.

Sätt en klick marsankräm i mitten på brödet och in i ugnen, 200 grader, 15-20 minuter.



Väl i ugnen så sjunker de först ihop och ser eländigt ut, innan de börjar fluffa till sig. Ta ut när de är lagom färg på dom. Sen är nog planen att dom ska sjunka ihop lite där man har satt marsankrämen, gjorde inte mina. Kanske om man inte viker i hörnen alldeles i mitten så blir de mer en grop i brödet... kanske ?!

Lät dom svalna. På de ena satte jag sen hallonsylt och på den andra choklad...
Och så lite glasyr på när man ska äta.




Kommentarer
Postat av: Cicci

Men gud va smart och enkelt att göra Winerbröd av färdig köpt smördeg, har prövat att göra från grunden 2 gånger men jag får dom inte så frasiga, men detta måste jag ju bara pröva!

2011-08-08 @ 18:57:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0