Hasselnötsmarshmallows



200 g rostade hasselnötter
3 msk gelatinpulver
1,25 dl kallt vatten
4 dl socker
1,5 dl ljus sirap
3 msk vatten

Hacka inte fullt hälften av nötterna fint, hacka resten av nötterna väldigt fint.
Körde mina i matberedaren, bara lite längre på de väldigt finhackade.

Blanda 1,25 dl kallt vatten med gelatinpulvret, låt stå ca 10 minuter.

Koka upp socker, sirap och 3 msk vatten i en kastrull, koka på full effekt ca en och en halv minut, rör om då och då.

Häll gelatinet och den heta sockerröran i en vispskål, vispa på låg fart tills gelatinen har blandat sig med den övriga vätskan. Vispa sedan på full effekt 10-12 minuter. Tillsätt de finhackade nötterna på slutet. Det blir väldigt fluffigt så ha inte för liten skål.

Pensla en form med olja, tog en bigpack som blev full. Häll upp smeten i den penslade formen. Låt stå minst tre timmar i rumstemperatur med lock.

Skär eller klipp sedan bitar och rulla dessa i de väldigt finhackade nötterna som kvarstår. Tog en plastpåse med nötterna och skakade med marshmallows i, fungerar toppen.

Förvara i plastpåse eller tätslutande burk, i rumstemperatur. Ska hålla sig mjuka i tre till fem dagar, vi får väl se..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0