Hasselnötsmarshmallows
200 g rostade hasselnötter
3 msk gelatinpulver
1,25 dl kallt vatten
4 dl socker
1,5 dl ljus sirap
3 msk vatten
Hacka inte fullt hälften av nötterna fint, hacka resten av nötterna väldigt fint.
Körde mina i matberedaren, bara lite längre på de väldigt finhackade.
Blanda 1,25 dl kallt vatten med gelatinpulvret, låt stå ca 10 minuter.
Koka upp socker, sirap och 3 msk vatten i en kastrull, koka på full effekt ca en och en halv minut, rör om då och då.
Häll gelatinet och den heta sockerröran i en vispskål, vispa på låg fart tills gelatinen har blandat sig med den övriga vätskan. Vispa sedan på full effekt 10-12 minuter. Tillsätt de finhackade nötterna på slutet. Det blir väldigt fluffigt så ha inte för liten skål.
Pensla en form med olja, tog en bigpack som blev full. Häll upp smeten i den penslade formen. Låt stå minst tre timmar i rumstemperatur med lock.
Skär eller klipp sedan bitar och rulla dessa i de väldigt finhackade nötterna som kvarstår. Tog en plastpåse med nötterna och skakade med marshmallows i, fungerar toppen.
Förvara i plastpåse eller tätslutande burk, i rumstemperatur. Ska hålla sig mjuka i tre till fem dagar, vi får väl se..
Kommentarer
Trackback