Citron & hallonmaräng paj
Min syster fyller ju då år idag.. Grattis grattis ! Hoppas du tycker om mina paket :)
Hon ville ha en paj, visst tyckte jag att ja kunde göra den.
Den här svänger man inte ihop på en kvart direkt.. bara så ni vet
Ett recept från Leila
Mördeg:
300 300 g kallt smör
8 8 dl vetemjöl
1 1 dl florsocker
2 2 st ekologiska ägg
1 1 msk kallt vatten (om det behövs)
Lemon Curd:
9 9 st citroner
4.5 4.5 dl strösocker
150 150 g smör
7 7 msk majsstärkelse
6 6 st ekologiska ägg
6 6 st ekologiska äggulor
Hallonmaräng:
3 3 st ekologiska äggvitor
0.5 0.5 st citron, saften
3.25 3.25 dl strösocker
200 200 g färska hallon
Ägg till pensling av pajen
Hallon och florsocker till garnering
( de här är nånting som jag tycker är rätt obehagligt, kliar i händerna )
Nyp ihop smör, mjöl och florsocker. Tillsätt äggen, nyp ihop, knåda inte !
Plasta degen och låt vila i kylen minst 30 minuter.
Kavla ut degen klä en pajform, in i frysen.
Klä sen kanterna med folie så dom inte åker ner.
Pensla botten på de fryssta pajskalet och förgrädda ca 10 minuter, 175 grader.
Ta ut pajen, fyll med lemon curd. Mer om hur ja gjorde den finns tidigare i bloggen.
Hallonmarängen då..
Vispa tre äggvitor, 1 dl socker och saften från en halv pressad citron till hårt skum.
Slå i ytterligare 1 dl socker, fortsätt vispa.
Blanda ca 200 g hallon med resten av sockret, ca 1 dl och rör ihop, blanda ner i skålen lite i taget och vispa till hårt rosa skum.
Bred eller spritsa marängen över pajen, in i ugnen på 250 grader, grill, ca 5 minuter till, eller varför inte köra lite med en brännare på för att få lite fin färg.
Sen gick de åt skogen !
Så därför blir de ingen färdig bild...