Kantareller

Jag har en pappa som hävdar att man äter lingonsylt och ketchup till ALLT, som alltid frågar vad det är i maten, om han har ätit det förr och om han tycker det är gott. I nästa andetag säger han, i alla fall då jag bjuder på mat, att han äter de mesta.
Svamp är alltså något som jag under min uppväxt aldrig ätit, med undantag för skivade, konserverade champinjoner i stuvning. Vilket inte är någon smaksensation..
Jag tycker iaf om kantareller !
Hittade maträtten ovan på en blogg, kryddburken.se.
Det här behöver du :
500 gram färska kantareller
2 msk smör
1 lite gul lök, eller en halv
1 vitlöksklyfta, inte för stor
1 nypa socker (knivsudd)
1 tsk flingsalt
1 msk vetemjöl
1½ dl vitt vin
5 dl grädde
100 gram riven lagrad prästost
½ kruka persilja
½ kruka timjan
Salt & peppar
Rensa kantarellerna, värm en stekpanna, utan smör, fräs kantarellerna så de vätskar ur sig, då all vätska som bildas har kokat bort är kantarellerna klara.
Smör i stekpannan. Tillsätt finhackad lök, vitlök, socker och salt, vänd ner i stekpannan. Strö över lite mjöl och häll i vitt vin och grädde, koka ihop på låg värme några minuter. Riv över ost, persilja och timjan. Salta och peppra.
Servera med nykokt pasta.
Kommentarer
Trackback