Mormors små bröd
Receptet som jag fick av mormor
1½ dl havregryn
½ dl linfrön
½dl vetekli
5 dl mjölk
Koka ihop till en grötliknande massa, ungefär 3 minuter.
Låt kallna.
50 g smält smör
1½ msk sirap
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g jäst
8 dl vetemjöl
Blanda ihop allt och jäs 40 minuter.
Rulla små bollar, lägg på plåten, jäs 10 minuter till.
Grädda 225 grader, kanske 10 minuter ?! Beroende på hur stora bullbröd man gör, ja gjorde 15 st av degen.
Pensla med kallt kaffe efter gräddning för fin färg.
Man hinner göra de till frukost om man kliver upp tidigt :)
Som jag ofta gör med den här fröken som sen ligger mitt i köket och är i vägen :)
1½ dl havregryn
½ dl linfrön
½dl vetekli
5 dl mjölk
Koka ihop till en grötliknande massa, ungefär 3 minuter.
Låt kallna.
50 g smält smör
1½ msk sirap
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g jäst
8 dl vetemjöl
Blanda ihop allt och jäs 40 minuter.
Rulla små bollar, lägg på plåten, jäs 10 minuter till.
Grädda 225 grader, kanske 10 minuter ?! Beroende på hur stora bullbröd man gör, ja gjorde 15 st av degen.
Pensla med kallt kaffe efter gräddning för fin färg.
Man hinner göra de till frukost om man kliver upp tidigt :)
Som jag ofta gör med den här fröken som sen ligger mitt i köket och är i vägen :)
Kommentarer
Trackback