Baka liten äppelkaka
Äppelkaka:
Ugnen på 175 grader.
2 äpplen
kanel & socker
150 g smält margarin
2 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad (ooops)
Skala och skiva äpplen, strö kanel och socker över och låt stå och marinera under tiden man slänger ihop resten av kakan. Man kan även hacka äpplena i bitar om man hellre vill göra de.
Smält smör, vispa ihop med ägg och socker.
Tillsätt mjöl och vaniljsocker, blanda.
Hacka chokladen i bitar och ner i smeten.
Smöj en form med smör och ströa med ströbröd.
Häll i smeten och sätt dit äpplen efter behag. Jag tog väldigt mycke äpplen, för det är ändå de som är godast!
In i ugnen som sagt på 175 grader minst 45 minuter. Med min mängd äpplen var kakan säkert i 1 timme och en kvart och är ändå lite kladdig i mitten.. som äppelkaka tydligen ska bli.
Uttråkad Kira hittar en vältuggad kudde att ligga och vila på då matte bakar..
Kommentarer
Trackback