Baka liten äppelkaka

        

Äppelkaka:

Ugnen på 175 grader.

2 äpplen
kanel & socker
150 g smält margarin
2 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker

100 g vit choklad (ooops)

Skala och skiva äpplen, strö kanel och socker över och låt stå och marinera under tiden man slänger ihop resten av kakan. Man kan även hacka äpplena i bitar om man hellre vill göra de.

Smält smör, vispa ihop med ägg och socker.

Tillsätt mjöl och vaniljsocker, blanda.

Hacka chokladen i bitar och ner i smeten.

Smöj en form med smör och ströa med ströbröd.

Häll i smeten och sätt dit äpplen efter behag. Jag tog väldigt mycke äpplen, för det är ändå de som är godast!

In i ugnen som sagt på 175 grader minst 45 minuter. Med min mängd äpplen var kakan säkert i 1 timme och en kvart och är ändå lite kladdig i mitten.. som äppelkaka tydligen ska bli.







Uttråkad Kira hittar en vältuggad kudde att ligga och vila på då matte bakar..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0