Daimrulltårta
Är verkligen urkass på att blogga. Får inte tiden till att räcka till, så när det väl kommer nåt här så kommer det en hel del :) Kvällens kaka här då, vill ju inte att kroppen ska få för lite socker.

Det blev ganska tunn botten, om man vill ha mycke kaka är inte det här rätt recept.
3 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i kakao, bakpulver och potatismjöl, rör ihop och grädda i en långpanna med bakplåtspapper. 250 grader ca 5 minuter. Här går det fort så se till att vara med !!
Smörkrämen som är mellan
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldaim
Rör ihop smör och florsocker. tillsätt resten och rör ihop.
Då botten är färdig gräddad ska den direkt slås över på ett annat bakplåtspapper, ett sockrat. Ta mycke socker, allt mitt försvann.... Dra försiktigt av det andra bakplåtspappret och då kakan blivit kall kan man bre över smörkrämen. Sen är det bara rulla ihop. Sätt den i kylen så stelnar smörkrämen lite.

Det blev ganska tunn botten, om man vill ha mycke kaka är inte det här rätt recept.
3 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i kakao, bakpulver och potatismjöl, rör ihop och grädda i en långpanna med bakplåtspapper. 250 grader ca 5 minuter. Här går det fort så se till att vara med !!
Smörkrämen som är mellan
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldaim
Rör ihop smör och florsocker. tillsätt resten och rör ihop.
Då botten är färdig gräddad ska den direkt slås över på ett annat bakplåtspapper, ett sockrat. Ta mycke socker, allt mitt försvann.... Dra försiktigt av det andra bakplåtspappret och då kakan blivit kall kan man bre över smörkrämen. Sen är det bara rulla ihop. Sätt den i kylen så stelnar smörkrämen lite.
Kommentarer
Trackback