Stark senap
Hej och hallå!
Bakar morotsbröd så här på eftermiddagen och vid en av jäsningarna så passade jag på att göra lite egen senap. Stark och söt, precis som jag ;)
Koka upp vattnet tillsammans med senapsfröna och mixa ihop några minuter.
Tillsätt resten och mixa till en jämn konsistens. Kan med fördel stå till sig någon dag för bättre smak.
Förvaras den väl håller senapen i kylen flera månader.
På bilderna har jag gjort en halv sats av receptet och det blev mer lagom mängd för mig.
Bakar morotsbröd så här på eftermiddagen och vid en av jäsningarna så passade jag på att göra lite egen senap. Stark och söt, precis som jag ;)
¾ dl gula senapsfrön | |
½ dl bruna senapsfrön | |
1 ½ dl vatten | |
1 msk fint riven pepparrot | |
1 tsk fint riven ingefära | |
1 tsk salt | |
3 msk vitvinsvinäger | |
3 msk honung | |
½ dl solrosolja |
Koka upp vattnet tillsammans med senapsfröna och mixa ihop några minuter.
Tillsätt resten och mixa till en jämn konsistens. Kan med fördel stå till sig någon dag för bättre smak.
Förvaras den väl håller senapen i kylen flera månader.
På bilderna har jag gjort en halv sats av receptet och det blev mer lagom mängd för mig.
Kommentarer
Trackback