Tisdagspaj
Spenatpaj med fetaost, oliver och tomater
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1–2 msk iskallt vatten
Fyllning:
4 ägg
4 dl mjölk
salt och peppar
200 g färsk spenat
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
2 färska tomater
Sås:
3 dl gräddfil
3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
1-2 msk fransk senap
salt och peppar
Blanda ihop pajdegen, lätt i en plastpåse och låt vila en timme i kylen.
(jag hade inte tid att vänta en timme, de blev pajskal iaf)
Tryck ut i en pajform, nagga och förgrädda skalet, 200° ca 15 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med fetaost, oliver och tomater i skivor.
Häll på äggstanningen.
Grädda i ugnen 35-40 minuter i 200°.
Rör ihop såsen, ställ kallt.
Kommentarer
Trackback