Tisdagspaj

Spenatpaj med fetaost, oliver och tomater

Spenatpaj med oliver, fetaost och tomater..    Pajdeg:  125 g smör  3 dl vetemjöl  1 krm salt  1–2 msk iskallt vatten    Fyllning:  4 ägg  4 dl mjölk  salt och peppar  200 g färsk spenat  200 g fetaost  1 dl svarta oliver  2 färska tomater    Sås:  3 dl gräddfil  3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad  1-2 msk fransk senap  salt och peppar    Blanda ihop ingridienserna till pajdegen, låt vila en timme i kylen.  Nagga botten och förgrädda pajskalet i 200 grader ca 15 minuter.    (själv har ja ju sällan tid att vänta en timme, å vet ni de blir pajskal även om man kör igång direkt)    Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.    Lägg ut spenaten i botten på pajen, varva sen oliver, fetaost och skivade tomater.     Häll på äggstanningen.    Grädda i ugnen 30-40 minuter, 200 grader.    Rör ihop såsen och ställ kallt.    Servera paj med ev. tillbehör och såsen !


Pajdeg:

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1–2 msk iskallt vatten

Fyllning:

4 ägg
4 dl mjölk
salt och peppar
200 g färsk spenat
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
2 färska tomater

Sås:

3 dl gräddfil
3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
1-2 msk fransk senap
salt och peppar


Blanda ihop pajdegen, lätt i en plastpåse och låt vila en timme i kylen.
(jag hade inte tid att vänta en timme, de blev pajskal iaf)

Tryck ut i en pajform, nagga och förgrädda skalet, 200° ca 15 minuter.

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.

Lägg spenat på botten av pajskalet. Varva med fetaost, oliver och tomater i skivor.

Häll på äggstanningen.

Grädda i ugnen 35-40 minuter i 200°.

Rör ihop såsen, ställ kallt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0