Tigermuffins

I helgen då jag tänkte köpa mig nå kläder hamnade jag visst på nån avdelning för baksaker, hur de då gick till, gick väl för dåligt på kläd-fronten.. Hittade iaf muffinsformar i silikon, kanske kan vara något för mig som förbrukar en del formar på bakfronten...

Titta så fina ! :)

Jag vet jag är speciell... hahahaa ;)

För att få testa om de fungerade då så bakade jag ikväll lite muffins.

125 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk

1 msk vaniljsocker
2 msk kakao

Vispa smör och ägg pösigt, tillsätt äggen och fortsätt vispa.
I med mjöl och bakpulver, rör i mjölken så smeten blir slät.

Ta undan en tredjedel av smeten.

Smaksätt resten av smeten med vaniljsocker och börja fyll muffins formarna.

I resten av smeten blandas kakaon, sen är det bara fylla upp formarna.

  

In i ugnen, 200 grader ungefär 10-15 minuter.

Efter 10 minuter såg mina ut såhär...



och var fortfarande ogräddade i mitten, så 15 minuter gällde för min del



Vem ska nu vara vaken tills muffinsarna har svalnat ??


Indränkt sockerkaka

Recept:

3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Vispa ägg och socker poröst.
I med resten av ingredienserna, vispa ihop till en slät smet.

Ta en sockerkaksform och smöra och bröa den eller så kan man göra som jag då jag vill göra de väldigt "säkert" för mig, sätter bakplåtspapper inuti formen så det blir omöjligt för kakan att fastna.

Grädda i 175 grader ca 40 minuter.

När gräddningen är klar, låt kakan svalna lite, dela den sen på mitten så man får en övre och en undre del. Dränk sen in både botten och locket med de här;

125 g smält smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

som man kokar ihop lite snabbt.
Kakan blir nästan godare om den får stå någon dag och safta till sig.

På den här varianten satte jag glasyr och strössel. Annars kan man bara strö florsocker över kakan så blir den väldigt smaskig.




Surströmming







Högst upp är det en blandning med lök och dill, ett måste på mackan, får jag precis som jag vill ska röran även innehålla gräddfil och hackade tomater så man får allt de göttiga på en gång :)

Surströmming av någon sort, helst filéer så det går så fort som möjligt att få ut på brödet, gärna romen oxå, lättbenat ;) Sägs att smaken på filéer är sämre, men då är jag väl ingen finsmakare..

Nått hårt tunnbröd, inge vanligt tråkigt, utan nå bättre slag, jag kan även äta på mjukt tunnbröd, fungerar väldigt bra att rulla ihop sin macka.

Smör ska det vara, måste droppa och vara lite kladdigt att äta, sen på med bitar av surströmmingen, skivad varm potatis, därför smöret smälter, sen på med löken och dillen, jag vill gärna oxå ha tomater och gräddfil, det bryter av väldigt bra mot det salta och gör tillvaron för magen lite bättre.

Och så vill jag gärna ha sockerdricka till :)

Smaker som barn

Kommer ni ihåg hur gammeldags socker dricka smakar ??


Påskiga småkakor

100 g smör
1 dl socker
1 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Smarties

Värm ugnen till 175 grader.

Rör smör och socker poröst (ärligt talat fattar jag inte om det ska vara smält smör eller inte, testade iaf utan att smälta smöret, degen blev lite torr så jag fick blanda i lite mjölk, men om någon testar med smält smör kan ni väl säga hur det blir)

Blanda i ägget och rör ihop, sen i med resten.

Rulla små bollar, lägg ut på plåten. Tryck dit smarties i olika färger.



In i ugnen, ungefär 10 minuter

Testa byt ut kakao mot oboy om någon vill ha lite sötare kakor, kanske passar bättre om det är barn som ska äta kakorna :) eller stora människor om dom är lagda åt det sötare hållet.

Tyckte kakorna blev lite torra, god smak men nja.. De var som att dom blev godare efter någon dag, blev lite mindre torra, kanske inte skulle ha haft dom i kylskåpet... nåja! 



Här kommer receptet..

på choklad brownisarna på bilden här nedanför i bloggen..

Jag vet att jag har sagt att jag inte ska göra dessa igen, men nu när de var ett tag sen så är det väl inte omöjligt att det händer igen om de nu ska vara så :)

Botten:
120g smör
120g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100g hackad mjölkchoklad

150g grovt hackade marshmallows

1 burk dulce de leche
(Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.)

Chokladtryffeltäcke:
125g hackad mjölkchoklad
125g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad.
Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Blanda i mjölet, saltet och kakaon.
Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm.
Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
(Blir en ganska tjock smet, så jag tog bara och bredde ut den storleken jag ville ha på ett bakplåtspapper på en vanlig plåt, alltså utan kanter.)

Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen.
Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg.

Bred över dulce de leche över marshmallow lagret.

Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

En ganska söt kaka, men vääldigt god enligt min smak!


Choklad i mängder



Gjorde de Josse !

Å herrejösses, ingen bra kaka att baka då man kommer hem från jobbet. Sov som en stock, när den äntligen var klar. Men helt klart något för riktiga choklad älskare :)


Italiensk pizza..

Pizzadeg:
25
g jäst
2.5 dl vatten
2 msk olja
0,5 tsk salt
6 dl vetemjöl
3 msk strösocker
oregano

Blanda jäst och fingervarmt vatten, i med resten och gör en deg.
Täck över och jäs en halvtimme till en timme.

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 klyftor vitlök (måste köpa!!! vitlökspress)
oregano
salt
peppar
socker

Koka ihop tomatsåsen.

Baka ut pizzadegen, bred ut tomatsåsen över, strö ost på och in i ugnen ca 20 minuter, 200 grader.
Lägg på lufttorkad skinka av något slag, salt, peppar, vitlök och ringla olivolja över.
På med ruccola och flingsalt.






Jag vill ha en wokpanna..

Så jag får lite mindre plats i skåpen :)

Gjorde en nödvariant på wok, kyckling med morötter, palsternacka, lök och purjolök, salt, peppar och fiskbuljong. Kokade nudlar till och blandade i lite cashewnötter, supergott med soja!


Tråkigt...


Har bara en sak att säga

Jag vill äta på MAX



Efter jag hade ätit detta ville ja fortfarande äta på MAX.. kommer bli en lång kväll

Variation på pajerna

Hade lite svårt att bestämma vad för typ av paj jag skulle göra. Så tog två mindre pajformer och gjorde två varianter helt enkelt.

Pajdeg:

200 g mjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Degen ska väl egentligen vila efter man har knådat ihop den, jag är ju inte mycke för sånt...
Slängde in pajformerna i kylen efter medan jag hackade skinkan, så lite kall blev den.

Nagga och förgrädda pajskalet ca 10 minuter i 200 grader.



I den ena blev det skinka, purjolök, ost och en äggstanning med fransk senap i.

Den andra var det oxå skinka och ost i, mjukost och äggstanning.

Äggstanning (till båda pajerna)

3 ägg
2 dl grädde
3 dl riven ost
salt & peppar







Den med senapen blev väldigt god, den andra orkar jag inte smaka just nu. Blir väl nån lunch här i veckan..

Gonatt !


Drömmar



50 g smör, direkt från kylskåpet (inte margarin)
1½ dl socker
½ dl rapsolja

2½ dl mjöl
1½ tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat

En näve finhackad citronmeliss



Vispa ihop smör, socker och olja så det blir luftigt.

Blanda ner mjöl, vaniljsocker och bikarbonat.

Finhacka en näve citronmeliss och blanda i.




Degen ska vara smulig.

Låt vila i kylen 15 minuter.

Knåda inte degen! Annars blir det inga fluffiga drömmar.

Rulla små bollar, ta ungefär en matsked till varje boll, blir 20-25 stycken.

150 grader, ca 15 minuter,





Svagheter.. en av dom


Helkväll med serier.. lovely

Kvällens middag ;)





RSS 2.0