Krustader med fyllning


1 burk skivade champinjoner
2 msk smör
mjöl
grädde
mjölk
salt
peppar


Koka upp svampen så att vattnet sugs upp, lägg i smöret och gör en redning med mjölet. Tillsätt grädde och mjölk tills önskad konsistens infinner sig. Krydda.

Fyll krustaderna och kör några minuter i ugnen, 200 grader, 5-7 minuter.

De blev lika gott som de mormor brukar göra, de trodde jag inte! :)



Kanelbullar

Satt och letade ett recept på kanelbullar, här på bloggen, fanns ju inget! :(

Här kommer ett iaf.. 

20 st stora fina bullar

25 g jäst
50 g smör
3 dl mjölk
½ dl socker
1 krm salt
8 dl mjöl

Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och blanda i mjölken, värm till 37 grader.
Blanda ut jästen i en del av smör och mjölk blandningen, tillsätt resten av vätskan.
I med resten av ingredienserna, rör till degen släpper bunken.
Jäs 30 minuter.

Rör ihop fyllningen under tiden, och den är redan tredubblad så den räcker ;)

150 g smör
1½ dl socker
6 tsk kanel

Kavla ut degen 30*40 cm och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär sen i 20 bitar.
Jäs under duk ytterligare 20 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.



Grädda i 250 grader ca 8 minuter.




Hummer :)


Jag har aldrig ätit hummer.. vad jag kan komma ihåg. I alla fall inte som jag har tillagat själv..

Gratinerad hummer kommer här :)

 

1 st hummer
100 g smör
3 vitlöksklyftor
persilja

Dela hummern på mitten.

Rör ihop smör, pressad vitlök och persilja, bred på hummern.

Gratinera ca 10 minuter i 225 grader.


Snittar med laxröra

 





 

Snittar:

smördeg
ägg
sesamfrön

En rulle färdigkavlad smördeg, stansade ut ungefär 20 stjärnor med en pepparkaksform. Lägg på plåten, pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrön över. Grädda ca 10-15 minuter i ugn, 200 grader tills de blir gyllenbruna. Låt svalna och sen går det bra att dela på eller äta som dom är. (På bilden är snitten inte delad, utan satte ihop två odelade. Har lyckats springa från min kamera så bilderna blev dåligt och den var den enda som dög.)

Laxröra:

3 dl creme fraiche
50 g kaviar (använder vanlig kalles kaviar)
½ dl hackad rödlök
1 dl klippt dill
200 g gravad lax i bitar

Rör ihop ingredienserna och låt stå kallt ett tag för att smakerna ska blanda sig.

Laxröran brukar jag även använda i färdiggräddat pajskal, mums!
Fungerar till bakad potatis osv osv..

RSS 2.0