Cesarsallad


Idag blev de cesarsallad, de äter till och med min pappa! :-)


Inte som chokladbollar men nästan!


Kör tre och en halv dl havregryn till grovt mjöl i typ en mixer.

Blanda hundra gram rumsvarmt margarin tillsammans med inte fullt en dl socker och rör ihop, i en annan bunke.

Tillsätt 1 tsk vaniljsocker och en halv msk kakao, en msk grädde och en skvätt starkt kaffe.

Blanda sist i de mixade havregrynet, rör ihop och låt stå kallt en stund innan man rullar bollar.

Man kan, om man vill göra de lite mer avancerat, smälta lite mörk choklad och rulla bollarna i detta innan man rullar de i kokos eller pärlsocker eller strössel.


Måndagslyx


Quinoasallad med kyckling
2 dl quinoa
1,5 msk kycklingfond
1 paket bacon, 140 g
400 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 avokado
Rödlök
75 g färsk babyspenat

Dressing

75 g Kvibille ädel (ost)
2 dl crème fraiche

Koka guinoan med fond enligt förpackningen

Strimla bacon och knaperstek, låt rinna av på hushållspapper.

Salta och peppra kycklingen och stek i smör några minuter på varje sida.

Skiva lök och skär avokado i bitar, blanda tillsammans med babyspenat och guinoan.

Skär kycklingen och lägg på salladen, strö bacon över.

Servera med dressingen till.

Hade på lite citron över salladen, blev mycket gott!




Bullbak

Lördagsnöje :-)


Minisemlor

Hittade en bild i telefonen som ja glömt visa! Gjorde minisemlor en dag i all hast, fast de blev en variant utan jäst.. Inte att rekommendera meeen.. Söta blev dom och gick absolut att äta. Ja gillar ju mest de som är inne i semlan och de blir väldigt lite av den varan då semlorna är så små.. Måste nog baka stora semlor snart, med bröd på jäst!

De här är första mobilinlägget så om de ser knasigt ut så..

Här kommer minisemlorna :-)


Indränkt chokladkaka


2 ägg
3 dl socker
2½ dl mjöl
150 g smält margarin
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl kokande vatten

Glasyr:
1 msk margarin
1 dl socker
½ dl grädde

Vispa ägg och socker poröst, i med resten och rör ihop.
Bröa en form och fyll upp med smeten.
Grädda i 170 grader ca 40-50 minuter. Smeten blir väldigt rinnig, ska vara så.



Yes perfekt!!! För mig brukar den här kakan bli geggamojja :)

Stick hål med en gaffel i kakan och dränk den med glasyren.





RSS 2.0