Vad göra med överbliven nougat..



  

250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel

Smält nougat och choklad i vattenbad.

Rosta mandeln gyllenbrun i stekpannan, låt svalna.

Blanda ihop mandel, smält nougat och choklad.

Häll upp i mindre form, sätt ett bakplåtspapper i formen. Låt stelna minst 3 timmar i kylen.

Skär i bitar, förvaras i kylen.

Precis som winernogat!




Tekakor


1 liter mjölk
200 g smält margarin
2 paket jäst
3 msk socker
1 tsk hjortronsalt
12-15 dl mjöl

Blanda ut jästen med margarin och mjölk. Tillsätt resten, blir en ganska lös deg.
Baka ut på en gång, ta ut runda mått och låt jäsa under duk ungefär en timme.

Grädda i 200 grader ca 10 minuter.

Pensla med smält smör efter gräddning.


Kokostoppar med lime




Bullar bullar






RSS 2.0