Älggryta

 
Stör mig fortfarande lite på mig själv då jag inte lägger upp recept på det jag tycker är gott.. Alltid måsta vara i mammas oorganiserade receptpärmar - ett mörker..
 
Här kommer det iaf
 
600 g älgkött (viltkött)
smör
1 msk mjöl
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
pressad saft av 1 apelsin
½ dl koncentrerad vinbärssaft
2 dl creme fraiche
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk soja
 
Skär köttet i bitar och bryn det, lägg över köttet i en gryta och tillsätt resten.
 
Låt sjuda ca 1 och ½ timme tills köttet känns mört.
 
Servera med klyftpotatis eller vad tusan som helst..
 
Nu gjorde jag dubbel sats av "såsen" för den är göttig :) Kokar ändå in en hel del i köttet..
 
 
Jag har kanske skrivit receptet här förr, vem vet :)
 

Vildhallon


Äntligen dax för hallon! Så kul att jag klev i ett jordgetingbo och fick spring, hann inte undan...


Jobb igen


Tillbaka till verkligheten, synd min kyl inte har kommit dit än.. Blev omelett med kräftor och fetaost..


Blåbär

Söta vovven äter oxå blåbär :-) Detta rensande är ju lite trist däremot..


Rabarbersaft

1 kg skivade rabarber
1,5 liter kokande vatten
1 vaniljstång
6,5 dl rörsocker

Hämtade rabarber hos snälla Sandra, skivade och lade i en panna. Delade och skrapade ur vaniljstången och tillsatte alltihop med rabarberna.

Kokade upp vattnet, hällde över rabarberna. Lät stå ett dygn. Silade bort rabarberna och kokade upp saften tillsammans med sockret.

Saften är klar då sockret smält och saften uppnått 80 grader.
 
 
 
 
 

RSS 2.0