Enkla bullar

Superdupergodabullar !

Blir ungefär 30 bullar.

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl mjöl

Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och blanda tills jästen löser sig.

Blanda i smöret i bitar, socker, vaniljsocker och mjölet. Låt maskinen göra en smidig deg. Kavla ut degen som en stor kaka, ungefär 40 x 40 cm, skär sedan ut fyrkanter, 6 x 6 cm. (Råkar det nu finnas ett mattesnille som läser de här kan man ju roa sig med att räkna ut hur många bullar det faktiskt skulle gå att få ut från denna deg.)

Blanda ihop fyllningen.

75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Klicka ut lite fyllning i varje utskuren ruta. Vik ihop de fyra kanterna mot mitten och tryck ihop bullan. Sätt i en form på plåten och låt bullarna jäsa under duk i rumstemperatur, ca 2 timmar.

Pensla bullarna med uppvispat ägg innan de åker in i ugnen.

250 grader ca 7 minuter.

Glasera bullarna med florsocker blandat med vatten.

Härnere färdiggräddat men inte glaserat.

Mums!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0