Spöktårta



Tårtbotten:

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1,5 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver

Viska ägg och socker väldigt poröst.

Rör ihop mjöl, potatismjöl och bakpulver, vänd ner det i äggsmeten och blanda ordentligt.

Har en form som är 24-26 cm i diameter med löstar kant. Jag använder bakplåtspapper inuti formen så att kakan inte fastnar. Klipp remsor att sätta på sidorna i formen, använd flytande margarin och pensla på sidan om bakplåtspappret som ska sitta mot kanten.

Slå i smeten. Slå formen i bordet några gången för att slå ut alla luftbubblor i smeten.

Ugnen på 175 grader - grädda 45 minuter, längt ner i ugnen. Öppna inte ugnsluckan under gräddning !

Sen skär jag helt enkelt tre tårtbottnar från denna. Tårtan blir väldigt fluffig.





Har en påse kallvispad marsankräm, skurna bananer på ett lager, på nästa jordgubbssylt och grädde med vaniljsocker. Har även dränkt in bottnarna med lite jordgubb/rabarbersaft för att tårtan ska bli saftig.





Spacklar hela tårtan med grädde för att kunna lägga på sugerpaste.



Använde två förpackningar till tårtan.







Det vita är marshmallowsfondat som jag gjorde själv, sen är det dekorationsglasyr som jag har ritat lite med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0