Snittar med laxröra

 





 

Snittar:

smördeg
ägg
sesamfrön

En rulle färdigkavlad smördeg, stansade ut ungefär 20 stjärnor med en pepparkaksform. Lägg på plåten, pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrön över. Grädda ca 10-15 minuter i ugn, 200 grader tills de blir gyllenbruna. Låt svalna och sen går det bra att dela på eller äta som dom är. (På bilden är snitten inte delad, utan satte ihop två odelade. Har lyckats springa från min kamera så bilderna blev dåligt och den var den enda som dög.)

Laxröra:

3 dl creme fraiche
50 g kaviar (använder vanlig kalles kaviar)
½ dl hackad rödlök
1 dl klippt dill
200 g gravad lax i bitar

Rör ihop ingredienserna och låt stå kallt ett tag för att smakerna ska blanda sig.

Laxröran brukar jag även använda i färdiggräddat pajskal, mums!
Fungerar till bakad potatis osv osv..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0