Kolapaj med röda vinbör


100 g smör
2,5 dl mjöl
1 msk vatten

Blanda pajdeg, tryck ut i formen och låt vila i kylen 30 minuter, nagga sedan botten och grädda 10 minuter i ugnen, 200 grader.

2 dl grädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 krm salt
4-5 dl röda vinbär

Koka ihop allt utom vinbär, koka minst 20 minuter så den blir som flytande kola. Sätt bären i de förgräddade skalet och häll kolasåsen över.

Grädda i 20 minuter, 200 grader. Låt svalna och ställ kallt, annars blir pajen ganska blöt, efter en natt i kylen är de bara servera tillsammans med grädde eller glass!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0